Activiteiten

Activiteiten en faciliteiten op de Quinta

 • We hebben verschillende activiteiten zoals, kortere wandelingen hier vanaf de Quinta uitgezet .
 • Elke maandag, woensdag en vrijdag is er vanaf de Quinta een Kayaktochtje op de rivier de Tãmega met verschillende stroomversnellingen. Doordat we enorm stabiele kayaks gebruiken is het goed te doen voor jong en oud. Heerlijk genieten vanaf het water. Vervolgens word u opgehaald met de pick-up. (achter in het bakkie)
Moeder met kind in een stabiele kayak op onze rivier.activiteiten
Heerlijk genieten van de natuur vanuit een kano.
 • Elke dinsdag maken wij verse, heerlijke pizza’s en bakken ze in onze houtoven, zaterdag kan er homemade friet en gehaktballen ( en andere snacks) worden gegeten. Vooraf inschrijven en het gaat door bij voldoende deelnemers. Op de andere dagen kunt u ook terecht voor een drankje en een snack.
 • Een lekker ontbijt behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Ook hebben we verschillende fruitbomen op ons terrein waar we ons eigen fruit van hebben, zoals vijgen, appels, peren, , kersen, citroenen, pruimen, perzikken, olijven.
 • Natuurbad (bronwater zonder chloor) met uitzicht op Senhora Da Graça. Bij het natuurbad is ook een zitje met een bbq, en tevens een voetbaltafel, tafeltennistafel, en een jeu de Boule baan.
 • Privé-strandjes aan de rivier.
 • Vissen. Op het terrein, hier in de Tãmega vindt u veel vis, maar ook de stuwmeren zijn geschikt om te vissen.
 • Er is voor u veel activiteiten en informatie over omgeving te verkrijgen op de Quinta en er zijn talloze unieke dagtripjes.

Activiteiten in de directe omgeving

 • Activiteiten die je kunt doen.
 • Fietsen: op 2 km ligt een oude treinroute, deze doet nu dienst als een behoorlijk vlak fiets/wandelpad welke dwars door de bergen loopt, schitterende uitzichten op de rivier en bergen. Er kunnen goede mountainbikes worden gehuurd bij de lokale fietsenmaker en bij ons ook.
 • Canyoning of rafting: Onder leiding van een gids kunnen jullie verschillende activiteiten beleven. zie www.outdoor.verticaldream.org
 • Vinho Verde: Onder leiding van een gids zijn er verschillende wijn excursies hier in de buurt. zie http://www.garantiadasquintas.com/en/home
 • Parapenten: Een duosprong van de Sr da Graca is een geweldige ervaring. ( zelf ook gedaan)
 • Ontspannings massage voor na de activiteiten.
 • In de prachtige natuurparken hier in de omgeving kunt u naar hartenlust wandelen. Verschillende routes liggen klaar.
Terreinrijden met eigen auto en rivierdoorwadingen doen.
Ongelimiteerd terreinrijden.
 • Met de offroadmotor en terreinwagen kunt u hier geweldig de bergen verkennen. Indien gewenst kunt u gegidst worden (voor groepen) door de prachtige bergen en naar unieke plekken gebracht worden. Voor elk wat wils. Van licht tot zeer zwaar. 4×4 groepen zijn ook welkom.
 • Elk jaar rond 17-23 mei organiseerd hier http://www.cabraventura.com een week vol geweldige routes voor de geoefende enduro/motorcrosser. ( zie hun website)
 • Op 20 min. bevindt zich het activiteiten park Pena Aventura waar je de langste slide (deadride) van Europa kunt doen. Verder hebben ze segway’s, buggy’s, touwbanen, trampolines en kun je er paintballen.
 • In de prachtige natuurparken hier in de omgeving kunt u naar hartelust wandelen. Verschillende routes liggen klaar voor jullie.
Paardrijden onder leiding van een portugese gids, activiteiten
Paardrijden op z’n Portugees
 • Diverse golfbanen in de omgeving.
 • Waterval van Fisgas.
 • Mountainbiken.
 • Paardrijden. Met een Portugese gids kunt een dagdeel de bergen in op makkelijk te berijden paarden, voor jong en oud.
 • Waterglijbanenpark ‘Parque Atuático’.

Ontdek Noord Portugal vanaf onze camping

Canedo de Basto is een dorp waar veel wijn wordt gemaakt. De wel bekende Vinho Verde. Het ligt op 4 km van Mondim de Basto. Mondim heeft een leuke oude binnenstad met supermarkten, banken, restaurants en postkantoor. Er is een wekelijkse markt.

Mondim met de welbekende berg met kerk Senhora da Graça ( ons uitzicht vanaf de camping) is een begrip in de omgeving. Ook de waterval van Fisgas de Ermelo zijn zeker een bezoek waard. Deze waterval ligt in het natuurpark Do Alvão, een erg mooi en onondekt gebied.Lekker badderen in kraakheldere bassins. Of ga eens naar het Nationale Natuurpark Serra Do Gerês ( op een uurtje rijden van ons), of naar Serra Da Cabreira, waar u op sommige plekken 40 jaar terug in de tijd gaat.

Voor de liefhebbers van mooie steden kunt u naar Porto, Braga, Amarante en niet te vergeten Guimarães (staat op de UNESCO).

Verder kan ik u nog talloze tips geven voor leuke en onondekte dagjes uit, diverse routes liggen voor u klaar.

Fietsen

Fietspad de ecopista, heerlijk fietsen aktiviteiten
Oud treinspoor dient tegenwoordig als een prachtig fietspad.

Fietsen: op 2 km ligt een oude treinroute, deze doet nu dienst als een behoorlijk vlak fiets/wandelpad welke dwars door de bergen loopt, schitterende uitzichten op de rivier en bergen. Er kunnen goede mountainbikes worden gehuurd bij de lokale fietsenmaker en bij ons ook.

De fietsen zijn te huur voor een halve dag van 8.30 u t/m 14.30u of voor een hele dag van 8.30 u t/m 20.30 u. Voor meerdere dagen huren kan ook en de prijs zal dan lager worden.

 • 1 fiets voor een dag: €25,00 (halve dag €15,00)
 • 2 fietsen voor een dag: €40,00 (halve dag €25,00)
 • 3 fietsen voor een dag: €50,00 (halve dag €35,00)
 • 4 fietsen voor een dag: €60,00 (halve dag €40,00)

Meerdere fietsen huren kan in overleg en wij hebben zelf ook 4 fietsen te huur.

Porto

Porto aan de Douro
Veel te zien in Porto!

Porto (ook wel Oporto) is een Portugese gemeente en havenstad in het noord-westen van Portugal, aan de Costa Verde. De stad is gebouwd aan weerszijden van de rivier de Douro, op 7 steile heuvels. De stad was in 2001 culturele hoofdstad van Europa.

Porto is vooral bekend als herkomstplaats van portwijn, die in Gaia (een grote wijk aan de rivier de Douro) gelagerd en van daaruit over de gehele wereld geëxporteerd wordt. Hier vind u ook veel porthuizen die u kunt bezoeken. Een boottocht behoord ook tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden o.a.

 • Het oude centrum Ribeira, dit staat vanaf 1996 op de werelderfgoedlijst
 • De Maria Pia-brug, ontworpen door Gustave Eiffel
 • De Dom Luis I Brug, een zusterbrug van de Maria Pia-brug, ontworpen door Eiffel & Co
 • De Torre dos Clérigos, een bekende kerk en toren in het centrum
 • de Aliados en het oude stadhuis
 • Palácio da Bolsa; het oude beursgebouw, met name de Arabische zaal
 • Casa da Musica, gebouwd naar aanleiding van “culturele hoofdstad van Europa 2001”
 • São Bento stationshal, vooral het tegelwerk met afbeeldingen uit de geschiedenis van de stad

Braga

De Kerk in Braga Bom Jesus
De Bom Jesus is zeker het bezoeken waard.

Braga is een stad en gemeente in het gelijknamige Portugese district Braga.

De regio heeft een zeer lange geschiedenis. Al in de prehistorie woonden er mensen en ten tijden van Keizer Augustus (ongeveer in het jaar 16 voor Christus) werd er een stad gesticht, Bracara Augusta genoemd. Die stad zou later uitgroeien tot de huidige stad Braga.

Een belangrijke bezienswaardigheid in de stad is de kathedraal (Portugees: Sé de Braga), oorspronkelijk romaans, daterend uit de 12de eeuw. Ten zuidoosten van de stad liggen drie belangrijke heilige plekken in de bergen, namelijk Bom Jesus, Sameiro en Falperra.

Guimarães

Het Kasteel van Guimarães is tevens een museum.
Portugal is ontstaan in Guimaraes, (staat op de unesco)

Deze stad ligt aan de voet van de Serra de Santa Catarina.Er is een hier een kabelbaan die de stad in gaat. Hier ligt voor de Portugezen de wieg van het koninkrijk. Guimaraes is zeker een bezoek waard met kastelen,museums en een gezellige binnenstad.

Naar beneden staat het paleis van de hertogen van Braganca. Het is een ridderslot in gotisch-Normandische stijl. Het is een bezoek zeker waard. Verder naar beneden wandelend komen we langs het Carmo-klooster op een plein waar het paleis van justitie staat. Vlakbij staat het stadhuis uit de 16e eeuw.

Parque Natural do Alvão

Parque Natural de Alvão met grasvelden en bomen in weilanden
Schitterende uitzichten

Parque Natural do Alvão ten noordwesten van Vila Real is het kleinste natuurpark van Portugal. Het gebergte (gemiddelde hoogte van de toppen is 1.200 m) bestaat hoofdzakelijk uit weidegronden waarop mooie runderen en geiten grazen. Hier vind u ook de waterval van Fisgas.

Alle dorpen zijn opgetrokken in graniet en leisteen. De serene rust van het Portugese binnenland ontdekken we hier het beste. vanuit Lamas de Ôlo, een mooi traditioneel dorp kunt u paden van geitenhoeders naar verschillende gehuchten die in de bergen verspreid liggen volgen.

De eenvoud van bestaan van deze bergbewoners lijkt niet meer van deze tijd, althans niet meer van het verenigd Europa.

Parque Nacional de Peneda-Geres

Parque Nacional met prachtige uitzichten op de bergen

Parque Nacional de Peneda-Geres, gelegen in de groenste provincie van Portugal, de Minho, is sinds 1971 het eerste nationale park in Portugal.

Het beslaat een niet al te hoog, maar wel zeer woest en uitgestrekt granietgebergte in de vorm van een hoefijzer aan de noordelijke grens met Spanje en heeft een bijzondere flora en fauna, zoals de endemische Iris van Geres, vele orchideeën, wolven en wilde paarden.

In de meeste dorpen, waar de bewoners nog een traditioneel leven leiden, zijn in oude stijl gebouwde granieten huizen en espigueiros, de typische voorraadschuren, bewaard gebleven.

Serra da Cabreira

Op de grens van de provincie Minho met Trás-os-Montes, ligt de Serra da Cabreira. Serra da Cabreira betekent “de bergen van de geitenhoedster”. Het is een oud middelgebergte (hoofdzakelijk graniet). Er zijn diepe dalen met sprankelende riviertjes en met afgeronde toppen. Het hoogste punt is 1262 meter.

De voornaamste bron van inkomsten wordt gevormd door kleinschalige landbouw en veeteelt. Zo kunt u meemaken dat dat een boer drie of vier koeien met grote hoorns vanuit het dorp naar de weilandjes brengt. De hele veestapel dus. Kenmerkend voor de De Minho zijn de canastros. dat zijn meestal granieten schuurtjes op poten waarin de oogst wordt bewaard.

De erg goede en sprankelende witte Vinho Verde wordt door de professionele wijnbouw geleverd.