Nederlandse eigenaar Jochem

Op camping Quinta do Rio worden jullie welkom geheten door de Nederlandse eigenaar Jochem die een nieuw leven is begonnen in het mooiste gebied van Portugal.

Jochem: “In 1989 ben ik voor het eerst in Portugal op vakantie geweest en het land en de mensen hebben toen direct mijn hart gestolen. Vervolgens ben ik tientallen keren met de tent en later met camperunit en terreinwagen door het hele land getrokken. Maar de ongerepte natuur van het Noorden kon ik niet weerstaan. In 2006 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik daar gaan werken op een camping.

In Nederland ben ik altijd ondernemer geweest en dat wilde ik in Portugal weer zijn. Na een zoektocht langs diverse mooie steden, dorpen en natuurgebieden heb ik in januari 2008 een eigen unieke plek gevonden. Een oude Quinta (wijnboerderij) met 2,5 ha. wijnterrassen aan een schitterende rivier. Van de Quinta zelf kon ik eigenlijk alleen de dikke granieten muren hergebruiken. De vorige eigenaar was in 2005 gestopt met het maken van wijn waarna het terrein overwoekerd werd met metershoog onkruid.

Mijn eerste taak was dus duidelijk. Weken lang met de bosmaaier het terrein toegankelijk maken. Vervolgens ben ik met het slopen van het dak, muurtjes etc in de Quinta begonnen. Met mijn Portugese hulpje heb ik verder zelf alle bouwwerkzaamheden gedaan en sinds juni 2009 woon ik op de bovenste verdieping van de Quinta. Op de begane grond bevinden zich nog de granieten wijntrapbak en pers. Ondertussen heb ik ook water, elektra en riolering aangelegd. Kunt u het begrijpen dat de vorige eigenaar met vrouw en kinderen hier dus zonder toilet, badkamer, keuken en elektra gewoond hebben? Voor ons Nederlanders is dat moeilijk voor te stellen, maar het is hier op vele plaatsen nog de actualiteit. En de bewoners zijn over het algemeen wel tevreden.”

De eerlijkheid en behulpzaamheid van de Portugezen heft mij aangenaam verrast…… en de quinta?? Paradijs op aarde! Het is een heerlijk afwisselend leven: in de zomer lekker druk en bijna 24/7 in de weer voor de gasten en heerst er een gezellige drukte, buiten het seizoen verwezenlijk ik de plannen voor het komende seizoen. Het liefts bouwend met lokale materialen en het hergebruik ik ook veel. Ik geniet ook elke dag van het mooie weer, de natuur, rust en de dagelijkse wandeling over het terrein met rivier, waar Binky , mijn trouwe viervoeter, even moet induiken.”

Groetjes,
Jochem 

En ook groetjes van… Binky, onze aanloop-kat Pipo en de kippen die elke dag voor verse eitjes zorgen!

Binky mijn trouwe viervoeter
Binky
Nederlandse eigenaar Jochem
Nederlandse eigenaar Jochem
Pipo de kat
pipo de kat
De kippen
de kippen voor de verse eitjes

Wildcamera

Met de wildcamera deze vos en een zeldzame genetkat in beeld kunnen krijgen:

Wilde vos
Wilde Genetkat