Natuurcamping Quinta do Rio

Het terrein van natuurcamping Quinta do Rio is vrij uniek, mede dankzij de vele brede wijnterrassen die veel privacy en schaduw bieden te midden van een dergelijk prachtig ruw landschap, grenzend aan de verfrissende (Tamega ) zwemrivier. De wijnterrassen beslaan zo’n 25.000 m2, wij werken daarom ook niet met vaste plaatsen of afgebakende genummerde plaatsen. Je kunt namelijk altijd een geschikte en ruime plaats vinden.

Voor de rustzoekers en stelletjes hebben we van een stuk terrein van 6000m2 direct aan de rivier 8 zeer ruime kampeerplaatsen gemaakt, A-plaatsen. Vanuit je tent, vouwwagen of camperbusje (max 2750kg) zo de rivier in. Elke vlakke plaats van 100m2 tussen de wilde begroeiing heeft daardoor heel veel privacy, schaduw en eigen privestrandje en zijn ze voorzien van een eco-cooler. Reserveren is gewenst. ps: buiten de schoolvakanties heb je hier overal veel ruimte en privacy.

Kamperen eigen tent portugal small
Natuurlijk genieten op natuurcamping Quinta do Rio

Sanitair & zwemmen

Het sanitair is basic maar doeltreffend. Lekker ontspannend douchen zónder die vervelende douchemuntjes. Je kunt kiezen: douchen via de geiser, of een volledig zonverwarmde (Homemade) ecodouche.

Een oude granieten waterbak (7×4) doet dienst als natuurbadje met ons eigen bronwater. Maar onze rivier (5m diep) is natuurlijk veel groter. Deze rivier heeft een kleine dam waardoor het water aan de ene kant nagenoeg stil staat en aan de andere kant snel stroomt. De Tãmega is ook geschikt om op te kayakken . 3x in de week organiseren wij een kayaktochtje. Heerlijk dobberen (op een luchtbedje) is natuurlijk ook erg fijn.

Zwemmen in de rivier in noord portugal small
Lekker genieten op onze prachtige rivier de Tamega.

Wat is er verder allemaal te doen?

Bij de buitenbar kun je je innerlijke mens laten verwennen. Je kunt de dag beginnen met verse broodjes of een uitgebreid ontbijt. Twee keer per week kan er bij de bar gegeten worden! Je kunt bij de bar ook terecht tussendoortjes, een lekker drankje, gezelligheid en niet te vergeten onze uitgebreide informatieklappers over wat er te beleven valt in de regio.

Hier liggen ook diverse auto- en wandel- en fietsroutes voor je klaar. Uiteraard serveren we ook de sprankelende lokale wijn vinho verde. Rose of wit, lijkt op Prosecco maar frisser.

Te doen op/vanaf de Quinta: 3x per week kun je kayakken, en elke zondag de populaire waterglijbaan. We hebben mountainbikes te huur, en er zijn verschillende wandelingen. Of ga mountainbiken in de bergen. Verder kun je zwemmen, hut bouwen, door en langs de rivier naar het paradijs ( schitterend verlaten stuk rivier op 500m ) voetbaltafel, tafeltennis, etc.  

Op 4,5 km ligt Mondim de Basto, waar je boodschappen kunt doen. Restaurants, banken e.d. Er is ook een VVV-kantoor (Turismo). Bekijk ook de pagina over de omgeving en de activiteiten die we organiseren. Er is genoeg te beleven!

Waterglijbaan op de camping in portugal small
Elke zondag gaat onze waterglijbaan open.

Eten en drinken in de buurt

In het locale cafe (taberna) kunt u heerlijke lokale gerechten eten voor een prikkie! Hun Portugese kip piri piri is trouwens zeer aan te bevelen. Compleet met typisch Portugese sfeer: TL-verlichting, tegels en Portugese vriendelijkheid.Dit cafe ligt op 3,5km van ons. Verder zijn er nog talloze andere goede restaurants in Mondim en omgeving.

Prijzen

Prijzen natuurcamping per nacht, hoogseizoen en laagseizoen.


Hoogseizoen
(juli en augustus)
Laagseizoen
(overige maanden)
Ruime kampeerplaats incl 1 tent of
vouwwagen/caravan/ camperbusje max 2750kg
€12,50€10,00
Persoon€5,00€4,00
A-plaats direct aan de rivier incl 1 tent of€15,00€12,50
Extra tent€5,00€4,00
Auto€2,50€1,50
Motor€1,50€0,50
Hond€1,00€0,00
Stroom (beperkt)€2,50€2,50

De A plaatsen zijn voorzien van een ecocooler, een betonnen buis in de grond, die doormiddel van koelelementen als koelkastje gebruikt kan worden. Er staat een vriezer bij het sanitair voor de koelelementen die wij beschikbaar stellen. De A plaatsen hebben geen stroom! U uw mobieltje e.d. gratis bij het sanitair opladen.

Wij werken hier met solarpower en hebben dus een beperkte capaciteit. Dus geen waterkokers, koffiezetters, haarfohnen, electrische ovens. Gewoon een fluitketel werkt prima. De natuurcamping is geopend van 1 juni tot 1 oktober.

Prijzen maaltijden

In het hoogseizoen organiseren wij 2x per week een eetavond. Zelfgemaakte pizza’s uit de houtoven! En homemade friet en gehaktballen ( ook frikandellen ed) Wij halen/maken alles vers op de dag zelf, daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk.

‘s Morgens kunt u zich laten verwennen met een uitgebreid ontbijt voor €6,00 p.p

Barbecue op de camping in portugal small
Gezelligheid bij de bar.

Hoe kan je reserveren?

Geef in dit mailtje duidelijk aan:

  • om welke exacte datum het gaat.
  • welke accommodatie (Sahara Comfort, Sahara Basic, Cabin of lodge) of campingplaats of A plaats.
  • aantal kinderen en aantal volwassenen.

Stuur geheel vrijblijvend een mail naar quintadorioportugal@gmail.com

Geef aan met hoeveel personen jullie komen en om welke exacte datum het gaat.

Je krijgt dan binnen 24 uur een reactie.

Om de reservering definitief te maken, vragen wij een aanbetaling (verdere uitleg ontvang je per mail).